There was an error in this gadget

Pembuka Bicara~

* SG! [edited part] bieyla post dkat p2u.. Tgk dekat sidebar~

*Warkah Terakhir hanya berkisar mengenai persahabatan dan kekeluargaan sahaja. Saya buat cerita Warkah Terakhir sebab banyak kawan maya saya yang tak suka bercinta. So, saya make up my mind and buat cerita ni. Harap-harap kawan-kawan semua terima. =)


* Semua gambar yang ada di sini adalah hak milik pak cik google. Ada sesetengah gambar hak milik saya.

Friday, September 30, 2011

School Of Glamour! 9


Pada pagi yang nan indah,Nurul dan 'group'nya sedang bergelak ketawa,waktu itu tiada cikgu di kelas mereka kerana semua cikgu sedang berada di bilik ..

"weyh,hari nie nak buat apa??" Nurul menayakan soalan kepada 'group'nya..
"apa kate kita main golf nak.." Fairuz memberikan cadangan..semua gengnya setuju dengan cadangan Fairuz.. 


"ok..kalau camtu kita balik ke rumah sekejap 'and then' kita baru berkumpul..kereta sape nak naik??" Nurul mengeluarkan pendapatnya..
"Faiqa..kau nye kereta la pakai..sebab rumah kau lalu semua rumah.."cadang Nazrul..
"ok..then set la ye pergi.." Faiqa bersetuju dengan cadangan Daniel..

(waktu pembelajaran berjalan seperti biasa)
*********************************************
Seperti yang dirancangkan,mereka sudah berada di tempat bermain golf.

"ahli kumpulan baru ke nie??"tanya pak cik penjaga taman golf sambil matanya tajam menikam tubuh Nurul.

"a'ah,nie ahli kumpulan baru,sekarang nie pun nama kumpulan kitorang dah bertukar kepada GF6"Daniel menjawab dengan ramah sekali.Selepas itu,mereka semua masuk ke taman tersebut dan bermain golf.
Nurul hanya memerhatikan kawan-kawannya bermain golf sambil berdiri memegang kayu golf.

"kenapa kau tak main-main lagi?"Fairuz menegur Nurul yang hanya memandang mereka semua bermain golf.
dengan muka yang sengaja disedihkan Nurul menjawab "aku tak reti main la." selepas itu dia mencebik mulutnnya.kawan-kawannya yang mendengar kata Nurul sudah terkejut dengan penyataan yang dikeluarkan tadi kecuali Nazrul yang sedang menghayunkan kayu golfnya dengan tenang.

"Then kalau camtu biar aku ajar kau.." kata Nazrul tiba-tiba.
"urm,ok.." Nurul bersetuju dengan kata Nazrul.

Jadi,mulalah pembelajaran Nurul yang pertama.
"kau berdiri kat sini,jangan nak bergerak-gerak.." lepas itu, Nazrul memegang kayu golf Nurul dari arah belakang,keadaan itu nampak seakan-akan Nazrul sedang memeluk Nurul dari arah belakang.

"so,sekarang kau hayunkan kayu golf nie,mata pandang ke depan.."
"tapi camne nak jangkakan yang bola golf ni masuk dalam lubang,dah lah lubang dia kecik bukan main pesal la tak buat besar-besar skit boleh orang masukkan bola nie.." protes Nurul dengan keadaan lubang untuk masukkan bola golf.Tiba-tiba kepala Nurul di ketuk,"takkanla lubang nak besar mesti la kecik..ko main buat je jangkaan kau..sapa dah biasa main pandailah diorang buat jangkaan.." ujar Nazrul lalu menyuruh Nurul menghayunkan kayu golf tersebut..Sesuatu perkara yang sangat lucu berlaku,kayu golf yang sepatutnya dihayunkan telah dicampak oleh Nurul jauh-jauh,bola golf juga langsung tak berganjak dari tempatnya.'Group'nya yang melihat perkara tersebut sudah ketawa sampai pecah perut begitu juga dengan orang sekitarnya,Nurul hanya boleh tersenyum sambil tersengih-sengih memandang Nazrul.Nazrul hanya mampu menggelengkan kepalanya sambil tersenyum.Percubaan kedua dilakukan..seperti tadi,Nurul masih lagi'fail'..tapi kali nie bukan kayu golf yang dicampak tapi kayu golf tersebut terkena kakinya..lantas dia terus mengusap-ngusap kakinya yang terkena kayu golf.Percubaan yang ketiga,bola golf Nurul berjaya di pukul tetapi bola tersebut hanya terjatuh lebinh kurang 5 cm kerana Nurul tidak memukulnya dengan kuat.Percubaan yang keempat barulah Nurul berjaya,bola golf melambung tinggi.melihat keadaan tersebut Nurul melompat-lompat kegembiraan.Nazrul hanya tersenyum melihat telatah Nurul.Kawan-kawannya yang lain menepuk-nepuk tangan tumpang gemira atas kejayaan Nurul
***********************************
Semasa hendak keluar dari taman tersebut,pak cik yang menjaga taman tersebut bertanya kenapa Nurul tidak reti bermain golf dan adakah ini kali pertama dia bermain golf.

"ni la kali pertama saya main golf pakcik,tu la saya tak pandai nak bermain" balas Nurul sambil tersebyum

"kitorang dah agak dah ko tak pernah main.." kata Daniel..

"memang la,tapi aku reti main squash,badminton,ping pong,bola tampar dan bola baling.."bagitau Nurul..

"kenapa tak pernah main golf??"tanya penjaga tu musykil..

"sebab ada orang pernah beritahu saya,orang yang main golf selalunya orang yang lemah fizikal..kita yang masih muda nie tak patut main.." Ujar Nurul sambil tersenyum-senyum..

"yang nie kau perli ke atau kau just bagitau??" tanya Faiqa mendapatkan kepastian..

"aku just bagitau la,sebab pak cik tu tanya..kan pak cik.." pak cik jaga tu hanya mengangguk kepala.
selepas itu mereka pun beredar dari situ..
************************************

P/s: Sila komen..plez..

5 comments:

kumako said...

Sila komen2..Komen anda amat dihargai..

Dita said...

cite ni best sangat!!!!!!
teruskan lagi!!!!

Anonymous said...

best le cite ni!!!!!!
teruskan usaha kumako:)
and cepat sambung cite ni
tak sabo nak bace:p....

Anonymous said...

best le cite ni!!!!!!!!
teruskan usaha kumako:)
and cepat sambung cite ni
tak sabo nak baca:p.......

kumako said...

thanx korg...luv u...hihihi...insyaalah kumako akn teruskan sbb kumako sdg bertarung dgn pelajaran skunk nieh...PMR is around the corner..doakan kejayaan kumako k..