There was an error in this gadget

Pembuka Bicara~

* SG! [edited part] bieyla post dkat p2u.. Tgk dekat sidebar~

*Warkah Terakhir hanya berkisar mengenai persahabatan dan kekeluargaan sahaja. Saya buat cerita Warkah Terakhir sebab banyak kawan maya saya yang tak suka bercinta. So, saya make up my mind and buat cerita ni. Harap-harap kawan-kawan semua terima. =)


* Semua gambar yang ada di sini adalah hak milik pak cik google. Ada sesetengah gambar hak milik saya.

Sunday, September 25, 2011

School Of Glamour! 1


RIUH-RENDAH bunyi di kelas 5 Anggerik..semua murid sibuk menceritakan pengalaman mereka bercuti ada juga yang menceritakan mengenai masalah mereka bersama teman2 mereka..
 

" wei korang " panggil Faiqa..4 pasang mata tertumpu pada Faiqa..
" urm..pe dia?? " jawab mereka serentak..
" mehla sini "panggil Faiqa..
Nazrul,Fairuz,Daniel dan Dyana pergi ke meja Faiqa..

" korang tau tak,isnin minggu depan ada budak baru masuk kat kelas kite.. " kata Faiqa..
Dyana yang mendengar terus excited..
" ye ke..laki ke pompuan?? " tanya Dyana..
" entahla,yang aku tau budak tu masuk minggu depan..hari nie jumaat,besok sabtu,then ahad..lepas tu isnin..hari tu la budak tu masuk "terang Faiqa panjang...

" so?? " balas 3 jejaka dihadapan Faiqa..
" so korang tak ke rase excited ke?? " jawab Dyana..
" a'ah..korang tak rase excited ke?? "tanya Faiqa..
" pesal la nak rase excited " balas Daniel..
" entahnye pesal lak nak rase excited tak tentu pasal " perli Fairuz..
" perli nampak..aku rase excited tak tentu pasal sebab aku harap budak yang masuk kelas kite tu laki..boleh la aku nak ngorat "balas Dyana dengan suara yang menyindir.

" lagi bagus kalau budak tu handsome and pandai dari korang mesti lagi best " sambung Faiqa..
Daniel dan Fairuz hanya menahan geram terhadap Faiqa and Dyana...
Nazrul hanya memerhatikan tindak tanduk temannye..
" hai..tak lame lagi ade gak perang yang meletus " detik hati Nazrul..
" dahla korang..macam mane hari nie??nak pergi mane2 tak?? " tanya Nazrul..

" aku ada urusan seri paduka baginda la..so tak dapat nak
keluar " jawab Dyana dengan sengihan..
" aku pun tak dapat nak keluar la.. " jawab Faiqa...
" so korang?? " tanya Nazrul..
" aku pun ada hal petang nie " jawab Daniel..
" so maknanya hari nie tak dapat la nak keluar " balas Fairuz..
tiba-tiba loceng berbunyi menandakan waktu persekolahan sudah tamat..
" ok la semua kitorang gerak dulu " Faiqa dan Dyana melambai tanya dekat 3 jejaka tersebut..
" ok bye " jawab 3 jejaka tersebut serentak..
" korang ada nak pergi mana2 tak sabtu nie??? " tanya Daniel..
" tak " jawab Nazrul dan Fairuz..
" nak tak pergi keluar ajak Dyana and Faiqa sekali.." Daniel memberi cadangan..
" aku rasekan diorang mesti tak nak keluar punya sebab diorang ada hal.." balas Fairuz..
" a'ah,aku pun sokong cakap Fairuz tu.."sokong Nazrul..
" ok..kalau camtu message aku kalau korang nak pergi mana2.." Daniel membalas..
" ok.." jawab Fairuz..
(tamatlah perbincangan 3 jejaka tersebut..)



" ABANG!!!!!"suara Nurul memecah kesunyian di rumah banglo 3 tingkat...
" abang main tipu!!!mani aci!!..."
" mana ada..abang main betul2 la..mana main tipu.." balas Nazri..
Oleh itu berlakulah aksi kejar-mengejar..Nazri terlebih dahulu berlari keluar rumah dan terus berlari...Nurul mengejar abangnye sambil menjerit...
" abang main tipu!!!mana aci!!!..."
" aci dekat india!!!" balas si abang..
" oooo...main-main ye.."guman Nurul..
" siap abang!!!" selepas beberapa ketika meninggalkan rumah banglo 3 tingkat..hujan mula turun..tetapi Nurul dan Nazri masih berlari,disebabkan tidak larat untuk mengejar si abang..Nurul menjerit surrender...Nazri hanya tersengih melihat Nurul yang sudah pancit...


NAZRUL yang kebetulan berada di tepi tingkap hanya menyaksikan aksi kejar-mengejar yang berlaku di luar rumahnya..kelihatan perempuan yang berambut paras pinggang sudah terduduk di atas jalan sambl mendongakkan kepalanya merasai nikmat hujan..lelaki yang dikejar oleh perempuan itu juga sudah terduduk di atas jalan juga selepas melihat perempuan tersebut berhenti mengejarnya..Nazrul hanya tersenyum melihat telatah mereka..Nazrul mula menuruni anak tangga untuk keluar rumah berjumpa dengan pasangan tersebut..setelah Nazrul sampai di pintu pagar rumahnya...

Tiba-tiba budak perempuan itu bangun lantas menjerit

" abang!!!orang balik rumah dulu!!siapa yang sampai dulu dia menang!!!" selesai berkata demikian perempuan tersebut terlanggar Nazrul yang berdiri di belakangnya..
" sakitnye.."guman Nurul..lelaki yang dikejar oleh perempuan tersebut sebentar tadi sudah tergelak-gelak sambil berlari..Nurul yang melihat keadaan itu terus berlari meninggalkan Nazrul tanpa kata..


" MACAM mana adik abang,best tak terlanggar budak laki tadi???" Nazri sudah mula menyakat adik kesayangannya..
" best..best sangat2..rasa nak langgar lagi la budak tadi.." balas Nurul kegeraman..mukanya sudah masam mencuka..
" oh..ye ke??nanti abang tolong adik jumpa laki tadi..boleh main langgar2 lagi.." Nazri mengusik adiknya lagi..
Nurul sudah memuncungkan bibirnya..
" ok lah abang nak buat permintaan yang pertama iaitu adik kena masak lauk kegemaran abang..permintaan yang kedua pula adik kena main piano..yang ketiga...hurm...nantilah abang bagitau.."Nurul menjeling sambil berkata
" ok..orang nak mandi dulu nanti demam susah..so abang pun pergila naik mandi lepas ni baru adik buat permintaan abang.."


SELEPAS makan masakan yang di masak oleh Nurul, Nazri mendengar Nurul bermain piano..tidak dinafikan bahawa adiknya memang hebat dalam bermain piano,vaiolin dan gitar..

" abang,nak tak besok pagi pukul 9 kita pergi keluar main squash..please abang..please.." Nurul mula memujuk..
" main squash ye...hurm ok,nanti jangan lupa bagitau ibu and ayah tau.." Nazri setuju dengan cadangan Nurul..
" beres.." jawab Nurul..

(selepas itu mereka pun masuk tidur)

1 comment:

Anonymous said...

ok la..permulaan dia..tapi mungkin ayat dia yang yak best..tapi teruskan usaha la ye..